уторак, 14. мај 2013.

Pita od Krompira i Sočne Krmenadle

Topli Prilog od šampinjona i krompira!!!


Potrebno je:
6 srednjih krompira
300g šampinjona
300g mozzarele
Okrugli pleh i pek papir
So, biber
Svež peršun
Priprema:
Krompir obarite onako u ljuski.
Potom očistite i isecite na kolutove.
Okrugli pleh obložite pek papirom i malo nauljite o dole.
Potom redjajte krompir jedan prvi krug, pa zatim oprane i isečene šampinjone na štapiće.
Pa opet krompir i na kraju u sredinu šampinjone.
Sve poslite od gore i stavite u rernu da se peče.
Posle 20 tak minuta, videće te da je sve pečeno od gore narendajte mozzarelu i pospite peršunom.
Možete još par minuta vratiti u rernu.
Služise toplo.

Sočne Krmenadle


Potrebno je:
500g krmenadli tj 3-4 komada
4 krompira srednje veličine
2 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
2dcl pirinča
100g kačkavalja
4-5 režnjeva slaninice
So, biber, mešavina začina
Priprema:
Crni luk iseći sitno i kratko prodinstati na ulju. Zatim dodati šaragrepu isečene na kolutove i pirinač.
Sve zajedno dinstati još 5 minuta pa dodati začine po ukusu.
Krompir očistiti iseći na kolutove i posliti.
Meso izlupati maljem i posoliti te ga ostaviti malo da upije začin.

Pleh ili vatrsotalni pleh nauljiti pri dnu.
Potom na dno poredjati krompir, zatim luk sa pirinčem i šargarepom, pa krmenadle, i preko njih šnite slanine.
Celu tepsiju prekrijemo folijom i pečemo na 250c jedan sat.
Pre samog kraja pečenja skinemo foliju da se meso i slanina zarumene.Potom izvadimo iz rerne i pospemo svaku šniclu narendanim sirom.

Kratko vratimo u rernu da se sir rastopi.

Ovi recepti krase pdf Uskršnji recepti!!!


5 коментара: